Saveti koje bi vam svaki stručnjak preporučio su: krećite se više, smanjite stres, vodite računa o ishrani. Mi  ćemo vam danas pomoći da se pozabavite ovim trećim, pa ćemo vam otkriti pet navika koje bi trebali da uvedete u svoju ishranu.

Ne propuštajte doručak

Koliko god da žurite i ne možete da stignete da doručkujete kod kuće, učinite to obavezno na putu do posla, ili najkasnije kada tamo stignete. Što više budete odlagali doručak, to ćete biti gladniji za ručak i verovatno pojesti više nego što biste da ste doručkovali. Nutricionisti kažu da je izbegavanje jutarnjeg obroka direktno povezano sa debljanjem.

Odaberite zdraviji doručak

Sad kada smo se složili da ne propuštate doručak, važno je napomenuti šta bi trebalo da pojedete kako bi vam metabolizam bio izbalansiran, a vi bili zadovoljni i siti nekoliko sati. Ono što se predlaže je nešto na šta će mnogi muškarci, dok čitaju ovo, prevrnuti očima, a radi se o popularnim “šejkovima“. I dok vi mislite da je to komplikovano, zapravo je najbrži doručak koji možete da spremite. U blender ubacite svo raspoloživo voće i povrće, dodate po kašičicu lanenog semena, ili golica i to je to. Da biste povećali količinu proteina, možete da dodate i puter od badema.

blender Uvedite zdravije navike u ishranu

Iskoristite moć proteina

Mešajući proteine, vodite računa da li dobijate mikronutrijente i vlakna koja su vam potrebna. Najbolji izvor proteina na biljnoj bazi su: pasulj, orah, semenke… Jedan od boljih izvora proteina je seme konoplje, koje uz njih sadrži vlakna i omega-3 kiselina.

Comments