Većina muškaraca želi da ima razvijene grudi, pa tako pridaje dosta pažnje treningu za ovaj deo tela. Programi za grudi postoje, ali malo koji je predviđen za kućnu varijantu i to još bez tegova.

U suštini, svesni smo toga da nemaju baš svi vremena, a bogami ni uslova da odu u teretanu. Upravo zato je ovaj trening moguće uklopiti u dnevni raspored, jer traje svega 15 minuta. Cilj ovog programa je povećanje mišićne mase, ali i skidanje masnih naslaga i povećanje izdržljivosti. Pripremite štopericu, to je jedino što vam treba, uz volju, naravno!

Opis treninga:

S obzirom na to da je potrebno “pogoditi” što veći broj mišićnih vlakana ove prilično velike grupe mišića, program je raspoređen na pet vežbi, a svaka od njih se izvodi u tri serije. Dakle, uradite svih pet vežbi zaredom, napravite pauzu od minut i tako tri puta, do konačnog cilja. Prilikom pauza umereno konzumirajte vodu, da ne dođe do dehidratacije. Ukoliko u bilo kom trenutku dođe do zamora u toku same serije, prekinite, ustanite, izbrojte do pet, pa nastavite.

Vežbe:

“Pauk” sklekovi

Zauzmite položaj za klasičan sklek, ali prilikom spuštanja prebacujte težinu na jednu stranu, a u zavisnosti na koju stranu idete, izdižite koleno ka laktu. Da biste olakšali sebi, izvođenje ove vežbe možete pogledati ovde.

Vežbajte kod kuće Strašan trening za grudi Vežbajte kod kuće: Strašan trening za grudi!
Comments