1/3

Imaš vezu za koju si siguran da je nešto najbolje što ti se desilo u životu, ne želiš ništa da pokvariš i želiš da ti sklad i zadovoljstvo u vezi traju. Povedi računa da ne radiš ove stvari.

Da zaboravljaš na prijatelje

Siguran si da je osoba sa kojom si tvoja srodna duša, da je to veza u kojoj želiš da budeš do kraja života i da ti ništa i niko više nije potreban u životu. Ali nemoj da zaboravljaš na prijatelje, oni su tvoja porodica, ona koju si izabrao i koja te ne nervira i ne izdaje, kao što porodice često čine. Možda čak porodica ne odobrava tvoju vezu, ali prijatelji, oni te sigurno ne osuđuju i podržavaju te – inače ne bi ih ni smatrao prijateljima. Takva podrška će ti uvek biti potrebna, veze sa prijateljima su takođe doživotne i treba ih negovati.

Da zanemaruješ svoju individualnost

Potrebno je da imaš sebe i svoj život, koliko god da si ispunjen u partnerskom odnosu. Ako je neko drugi centar tvog sveta i tvojih interesovanja, to posle nekog vremena postaje opterećenje i odgovornost koju je teško nositi – ne želiš da opteretiš voljenu osobu time da je ona odgovorna za tvoju sreću i stabilnost, jer to nije fer i nije istina. Sam si odgovoran za svoju sreću, a partnerski odnos u kome dve odgovorne i srećne osobe dele to što imaju, dragocena je vrednost i velika privilegija.

veza 3 Ako želiš da ti veza potraje, nemoj da radiš ove stvari

Editors choice