Muškarci su podelili svoja razmišljanja i strahovanja o pomisli da treba da provedu ostatak života verni jednoj ženi. Nekima to uopšte nije strana pomisao. Kako se vi osećate?

monogamija1 Kako se osećate kad pomislite da ćete biti monogamni do KRAJA života

“Pomisao da provedem život sa samo jednom ženom, u posvećenoj vezi i vernosti, deluje mi sasvim u redu. Barem se tako osećam u ovom trenutku. Ne želim da zamišljam kako ću se osećati ako stvari postanu teške, ako nastanu krize, kao što iskusni obećavaju – veza nije laka, vernost je još teža, ali u ovom trenutku ne osećam nikakva pritisak i dobro mi ide. Moj prijatelj uvek govori kako treba živeti danas za danas, jer je to jedini način da sačuvate zdrav razum. Zašto bih zamišljao izazove i situacije koje bi me dovele u iskušenje? Ako moram s tim da se suočim, učiniću to, kad situacija bude zahtevala.”

“Mislim da ću imati seks dokle god budem mogao. Ako moja partnerka odbija da mi ga pruži, snaći ću se. Ne želim sebi ništa da uskraćujem, imam samo jedan život. Nije to filozofija, to je praksa. Za sada sam veran, ali stvarno nemam razloga da ne budem. Bilo bi lepo da se razlozi nikada ne pojave.”

Comments