Trikovi u nezi koji su potrebni svakom muškarcu

Dobrobiti koje donosi muzika

Šta sve možete pojesti za 30 dolara u različitim zemljama?

Tajne dobrog + urbanog stila za muškarce koji nemaju mnogo vremena za to

9 autfita koji nikada neće izaći iz mode

Recept: Hrskava piletina iz rerne

8 istaknutih ikona muškog stila

Mitovi o alkoholu u koje ne treba da veruješ

Krigla kolač – specijalitet za pravog muškarca

Pravilna nega za svaki tip kože

Ovo su beauty rutine poznatih muškaraca

Letnji komadi koje možeš da nosiš i tokom jeseni

Ličnosti koje su najviše uzdrmale svet (2. deo)

Najluđe fobije – strahovi od najneverovatnijih stvari

Izoštri svoj pogled na ženski svet, jer, ovo su predrasude

Dobrobiti koje donosi muzika

Dobrobiti koje donosi muzika

1/2

Muzika ima moć da nas oraspoloži i rastereti, da nam pruži samozaborav i prilku da se “ispraznimo” odnosno “napunimo” đuskajući i pevajući na sav glas. A pored dobrobiti koje svi poznajemo, muzika donosi i neke koristi koje je prepoznala nauka – a ovo su samo neke od njih:

Biljke bolje napreduju uz muziku

Ako volimo biljke i umemo da se staramo o njima, muzika je naš saveznik – od nje će biljke biti naprednije, listovi zeleniji, cvetovi lepši… Dorothy Retallack je napisala čitavu knjigu o uzgajanju biljaka uz pomoć muzike (Sound of Music and Plants) gde piše i o tome kako je eksperimentisala sa biljkama – jednoj grupi biljaka puštala je rok muziku, a drugoj, koja se sastojala od iste vrste biljaka, puštala je laganu muziku. Rezultati eksperimenta bili su veoma ubedljivi – biljke koje su “slušale” rok muziku, porasle su veoma visoko,a li su bile nestabilne, lišće im je bilo bledo i bile su nagnute u stranu suprotnu od izvora muzike. One koje su “slušale” laganu muziku, bile su ujednačene veličine, intenzivno zelenih listova i čak blago nagnute ka izvoru muzike.

Muzika poboljšava stavove i ponašanje tinejdžera

Lako je pretpostaviti da na tinejdžere muzika utiče slično kao i na biljke, i da je rokenrol podstrekač buntovničkog štrčanja iznad ujednačene gomile, da ne pominjemo hevi metal i mnoge varijante ove “teške” i uznemirujuće muzike. Ako želite uravnoteženije tinejdžere, puštajte im pesme koje imaju pozitivne socijalno osvešćene tekstove, o isceljujućoj moći ljubavi, bratstvu među ljudima (životinjama i prirodom). Ako želite tinejdžere koji će razmišljati svojom glavom, razvijati kritičke stavove i praviti sopstvene izbore – pa, uglavnom ih samo pustite da slušaju šta god hoće.

lauren mancke 60547 Dobrobiti koje donosi muzika

Muzika prija srcu

Kada imate ljubavne probleme, možda će na vas delovati katarzično da se napijete ili isplačete uz neku pesmu koja vas posebno pogađa, ali ovde se misli na zdravstvene probleme – muzika pozitivno deluje na ljude koji se oporavljaju od srčanog udara, od neke operacije na srcu, a takođe snižava krvni pritisak, usporava otkucaje srca i smanjuje osećanje teskobe. Naravno, treba da slušate one pesme koje u vama izazivaju osećanje radosti, jer to pojačava cirkulaciju i utiče na širenje krvnih sudova, što je dobro za srce. Dakle, osećanja su ono što pozitivno utiče na srce i krvne sudove (čak i kad se ne radi o ljubavnim problemima) a muzika utiče na izazivanje pozitivnih osećanja – koja su očigledno isceljujuća.

Wannabe TV

Editors choice