Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Postavljanje granica – znak zrelosti i stabilnosti

Kako da bolje podnesete odbijanje

Iritantne stvari koje vam sigurno neće nedostajati – jer ste singl

Ovo je hrana od koje će vam mamurluk biti “kao rukom odnesen”

Ovo su najplaćeniji sportisti u 2021. godini, a evo koliko oni zarađuju

Hrvatska kompanija Rimac postaje većinski vlasnik Bugattija

Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Vodič kroz emotivni nered – za početnike

Kako da doneseš odluke koje menjaju život

Nisu svi treninzi isti, a ovo je pet vrsta treninga koje možete isprobati

Šta misliš da devojka očekuje od tebe – a šta je njoj zapravo bitno

Sport i zabava

Ličnosti koje su najviše uzdrmale svet (2. deo)

1/3

Cenjene i proganjane, poštovane i osporavane, ove ličnosti su svojom snagom i harizmom ostavile pečat u svetskoj istoriji, obeleživši je na ponos i diku ljudskog roda. Koliko god nas (krvava) istorija čovečanstva bacala u očaj i ubijala nadu da možemo bolje i da ćemo potrajati, ovi izuzetni ljudi je oplemenjuju i ulivaju nam veru u ljudske kvalitete i sposobnosti.

Dovoljno je reći – Če

Pre malo više od 50 godina (9. oktobra 1967.) Če je ubijen i sklonjen s puta (CIA, kažu) kad se umešao u političku situaciju u Boliviji i hteo da tamo pokrene revolucionarni pokret protiv vlade. Danas, mišljenja su i dalje podeljena – jedni tvrde da je Ernesto Če Gevara, revolucionar i marksista, bio krvožedni komunista, a drugi da je simbol otpora protiv samovoljne vlasti i ugnj vanja. U Latinskoj Americi, on je i dalje heroj, koji je izgubio život u borbi za svoja uverenja i ideale.
Ernesto je pre nego što je postao revolucionar vodio miran porodični život i studirao medicinu, koju je i završio i postao lekar, ali je u međuvremenu pronašao svoj životni put – na putovanju motorom kroz Latinsku Ameriku, na kome se uverio da samovolja moćnika i represija koju je svuda video, može da se suzbije jedino revoluciom. Najveću ulogu, Če je imao u kubanskoj revoluciji, 1959. kada je pomogao Fidelu Kastru da smakne diktatora Fulgenija Batistu sa čela države. Če je postao vodeća ličnost u tom poduhvatu, a kada je Kastro preuzeo vlast, postao je predsednik Nacionalne banke Kube i ministar industrije. Ubijen je u 39-oj godini i ostavio je za sobom neporecivo političko nasleđe, postavši simbol revolucije i bunta.

ce gevara Ličnosti koje su najviše uzdrmale svet (2. deo)

Wannabe TV

Editors choice