Mnogo je stvari čija nam svrha dugo ne bude jasna, kao ni to čemu uopšte služi. No, dok se za neke od njih nakon nekog vremena shvati za šta su namenjene, za ostale svrhu ne pronađemo i ne umemo nikako da je dokučimo. Danas vam predstavljamo neke od stvari koje koristimo svakodnevno, ali i dalje sigurno niste sigurni čemu služe.

Mnogi se pitaju čemu služi dugmence na kragni košulje koje se nalazi pozadi. Imaju čak tri teorije o njegovom postojanju. Jedna je ona za koju većina pomsili, da drži kragnu kako se ne bi gužvala ili izgledala neuredno, a druga je da bi se kravata lakše vezala, odnosno da vam olakša kako se ne bi kasnije izvlačila iznad kragne. No, postoji i jedno veoma zanimljivo objašnjenje, čak više priča. Amerikanci imaju teoriju o tome da momak koji se zaljubi nosi ovakvu košulju, kako bi drugim devojkama dao do znanja da je zauzet. Šta vama najviše od svega ovoga odgovara?

Stvari čiju svrhu sigurno niste znali Otkrivamo svrhu stvari za koje niste znali čemu služe

Verovatno ste ovo nekad primetili na punjaču svog laptopa i zapitali se čemu služi, kad već postoji adapter. No, ova spravica na punjaču je veoma bitna, jer kontroliše napon i frekvenciju koja ide ka elektronskom kolu, što omogućava da vaš računar ne prestane da radi ili da se pokvari prilikom “udara” jače frekvencije.

Stvari čiju svrhu sigurno niste znali2 Otkrivamo svrhu stvari za koje niste znali čemu služe
Comments