Kako da zadržiš onu do koje ti je stalo

Pogrešna uverenja kojih treba da se oslobodiš zarad svog mentalnog zdravlja

Kako da pronađeš svoju snagu

Najveće želje savremenog (mladog) sveta

Kako da upotrebiš bes kao pogonsko gorivo

Zašto vam uspeh izmiče

Miodrag Majić, autor romana “Deca zla”: Izvesno je da ćemo u dogledno vreme imati i igranu seriju po motivima ovog romana

Kad “prebaciš” iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Ghosting, stop: Šta možeš da kažeš, umesto da samo nestaneš

Uznemirujuće stvari koje nikada nisi ni želeo da znaš o ženama

Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

Glavni izvori stresa + kako da njima upravljaš

Kako da podstakneš svoju kreativnost

Životne lekcije (koje se stalno zaboravljaju)

Razlozi koji te dovode do gubljenja mišićne mase

Razlozi koji te dovode do gubljenja mišićne mase

1/3

Verovatno ti se često dogodi da neko iz okruženja kaže kako vežba neprestano, hrani se “dobro” i ništa, konstantno gubi na mišićnoj masi, ili se to možda čak dešava i tebi u ovom trenutku. Retko kome je ovo cilj kada se preda treniranju ozbiljno, sa namerom da unapredi formu svog tela i da definiše mišiće najbolje što može. Međutim, često se dešava da se gubljenje mišićne mase događa baš zbog tvog načina treniranja i ishrane, odnosno loših navika koje utiču na to, a evo i koje su to navike.

Ono što je česta greška jeste nedovoljan unos hrane, odnosno kalorija. Isto ono što ti je potrebno da se ugojiš, potrebno je i da bi dobio na mišićnoj masi. Ono pravilo o tome da ne smeš da pređeš 2000 kalorija ovde ne važi, jer je potrebno nešto više kalorija kako bi mišići rasli. Bitno je da se ishrana u najvećoj meri bazira na proteinima kako bi pozitivno uticalo na povećanje mase.

Još jedan razlog jeste previše vežbanja ili previše kardio vežbi. Kada se rade više puta nedeljno i još trju predugo, kardio vežbe troše veliki broj kalorija, što sprečava izgradnju mišićne mase, kao i svaki trening koji traje duže od 45 minuta. Isto važi i za vreme treniranja, jer treninzi u ranijim jutarnjim satima nisu dobri za dobijanje mase.

fitness 11 Razlozi koji te dovode do gubljenja mišićne mase

Wannabe TV

Editors choice