Vežbajte

Veoma je važno da poznajete svoje granice i da se ne bacate na naporna vežbanja, ako niste u top formi. Polusatna brza šetnja makar tri puta nedeljno bolja je nego intenzivno vežbanje. Lagani napor će pokrenuti energetski protok – pražnjenje i punjenje, dok ćete naporom na koji niste fizički spremni potrošiti previše energije i ostati ispražnjeni.

Strategije za ekonomičniju potrošnju energije od jutra do večeri2 Strategije za ekonomičniju potrošnju energije od jutra do večeri

Bolje voćne užine, nego obilan ručak

Kad prođe dva popodne, bićete gladni i umorni i nivo energije će vam opasti, ali ako obilno ručate i vratite se poslu, mučićete se da prevaziđete energetski pad i potrebu tela da spavanjem nadoknadi energiju. Bolje je da imate više voćnih užina i da ručate tek kad završite sa poslom, nego da dodatno stresirate organizam varenjem obilnog ručka i prisiljavanjem da ostane u budnom i radnom stanju.

Uključite dodatne vitamine

Vitamini vam daju energiju, a ne možete da unesete u organizam dovoljno voća i druge hrane i da sve to preradite dovoljno brzo. Zato uključite dodatne vitaminske komplekse, naročito zimi. Dobar imunitet jednak je izbalansiranoj energiji organizma.

Comments