Rastežite se

Protegnite se barem svakih sat vremena, ako vas posao obavezuje da provedete sate sedeći pred kompjuterom. Svaki put kad ustanete iskoristite priliku, pa se istegnite i protegnite od vrha prstiju na nogama, do vrha prstiju na rukama. Možete uraditi na brzinu i par vežbi istezanja, to će vam podstaći cirkulaciju, a samim tim i dotok kiseonika u mozak, pa ćete se osećati osveženo.

Strategije za ekonomičniju potrošnju energije od jutra do večeri1 Strategije za ekonomičniju potrošnju energije od jutra do večeri

Nemojte jesti pred spavanje

Kad ogladnite, iako je već kasno, to obično znači da ste suviše dugo ostali budni i da mozak traži energiju, pa je posegnuo za osećanjem gladi. Bolje je da popijete čašu vode i da odete na spavanje, jer to je način na koji treba da nadoknadite energiju, a ne hrana. Kad ne spavate dovoljno, više jedete, jer organizam pokušava da izađe na kraj sa stresom.

Pre spavanja provetrite prostoriju

Pustite malo vazduha da prostruji kroz vašu sobu, čak i ako je veoma hladno. Nemojte zaspati uz TV, isključite sve uređaje i svetlo, spavajte u mraku. Tako ćete bolje reagovati na razliku između noći i dana, pasivnog i aktivnog stanja, odmora i rada.

Pročitajte još i ovo:

Vežbe za leđa koje će vam KORISTITI na poslu

Kako da izbegnete UPALU mišića

Kako da dobijete VEĆU mišićnu masu

Zapratite svoj omiljeni magazin na YoutubeuInstagramuFacebookuTwitteru i pridružite nam se na Viber Public Chatu

Izvor fotografija: www.pinterest.com

Brankica Milošević

 

Comments